You are currently viewing קורונה וסוכרת – מדריך להתמודדות עם הנגיף

קורונה וסוכרת – מדריך להתמודדות עם הנגיף

מחלת הקורונה עושה שמות ברחבי העולם כבר למעלה מ 10 חודשים. ההתפרצות החלה בסין עוד לפני חודש דצמבר של שנת 2019, ובמהירות יחסית התפשטה לכל חלקי העולם. גם אנחנו בישראל מתמודים עם וירוס הקורונה כבר חצי שנה, ולצערנו הסוף אינו נראה באופק בשלב הזה. בתור חולי סוכרת (מסוג 1 או סוג 2) אתם מצויים ברמת סיכון גבוהה יותר מאוכלוסיה רגילה. מה זה אומר, ומה עליכם לעשות עם המידע הזה? כל הפרטים במאמר.

 

איך נדבקים והאם סוכרתיים נמצאים ברמת סיכון גבוהה

 

מחלת הקורונה עוברת מאדם לאדם באופן טיפתי. יריקה תוך כדי דיבור, שיעול או עיטוש יכולים להיות מדבקים. כידוע, כיום אין חיסון או טיפול מוגדר למחלה, ולכן ההנחיות הן לשמור על ריחוק חברתי, במקרה של פגישה עם אנשים אחרים, לשמור על מרחק של שני מטר, ולעטות מסכות על האף והפה גם יחד. כל ההנחיות האלו מטרתן להקטין את הרסס הטיפתי שיכול לעבור, ובכך להקטין ואף למנוע הדבקה בוירוס.

אין עדויות כי סוכרתיים נוטים לחלות יותר בנגיף הקורונה מהאוכלוסייה הכללית, ולכן ככל הנראה אין לכם סיכון גדול יותר להידבק בנגיף. חולי סוכרת אמנם אינם מועדים להידבקות במחלה יותר מאדם ללא מחלות רקע, אך במידה וישנה הדבקה, הסוכרת מהווה גורם סיכון מרכזי שעשוי לגרום לכם לחלות בצורה חמורה יותר.

באם אתם חווים תסמינים של קוצר נשימה, חום, שיעול אגרסיבי, כאבים, עייפות ובלבול, יתכן ונדבקתם בנגיף, ועליכם לגשת לקבלת סיוע רפואי. במידה וחליתם עליכם להקפיד אפילו יותר לשמור על סוכרים מאוזנים, אפילו שהדבר יכול להיות מאתגר ובעייתי בזמן מחלה. איגוד הסוכרת האמריקאי ממליץ לסוכרתיים מסוג 1 לבצע בדיקת קטונים כל 4-6 שעות בהנחה ורמות הסוכר גבוהות מ-240 מ"ל יותר מפעמיים ברציפות.

 

איך להתמודד עם האיום התמידי של הנגיף

 

הקורונה כאן, וכנראה כאן כדי להישאר, כך שהאיום בפני הדבקה לא צפוי להתנדף בקרוב. יחד עם זאת, חולי סוכרת לא צריכים לבודד את עצמם מן החברה, אלא להיות זהירים יותר ולהקפיד על כמה כללים חשובים:

  • איזון: בראש ובראשונה שמירה על איזון ברמות הסוכר חשובה מאוד בתקופה הזו. באמצעות מכשיר לבדיקת סוכר, מד סוכר רציף ומכשירים טכנולוגיים אחרים, תוכלו לשמור על איזון מקסימלי, ולעקוב בתדירות גבוהה יותר אחר רמות הסוכר. המפתח העיקרי לאיזון הוא שמירה על תזונה דלה כמה שניתן בפחמימות, וביצוע פעילות גפנית על בסיס קבוע. כל אלו יכולים לשמור עליכם במידה ותדבקו, ומעלים את הסיכוי לחלות בצורה קלה יותר.
  • שמירה על ההנחיות: אין ספק ששמירה על הנחיות משרד הבריאות ושמירה על היגיינה ושטיפת ידיים, חשובה מאוד בתקופה הזו. הנחיות אלו נועדו למנוע הדבקה, והם יכולים לשמור עליכם בריאים לאורך זמן, ולאפשר לכם חיים נוחים כמה שניתן לצד הנגיף.