You are currently viewing כיצד להפסיק לבזבז כסף

כיצד להפסיק לבזבז כסף

לא משנה איפה או איך אנחנו קונים, להוציא כסף על דברים אקראיים זה תמיד פיתוי. 

 

ואל תניעו אותי במעברים ממש ליד נתיב הקופות של החנות. חיטוי ידני מיני, מסטיק טרי ומגזין זה עם החדשות האחרונות על משפחת המלוכה? נראה שהם חשבו על הכל – או שזה מה שהם רוצים שתחשבו.

 

עם כל כך הרבה דרכים לעשות קניות (באינטרנט, בטלפונים ובחנות), איך נוכל להימנע מלעשות טעויות שמפרות את התקציב? אל דאגה – אני כאן כדי לעזור לך ללמוד כיצד להפסיק להוציא כסף כדי שתוכל להתחיל לנצח בכסף בפועל.

5 סיבות שאתה לא יכול להפסיק להוציא כסף

בין אם נרצה או לא נרצה, כסף גורם לעולם להסתובב. אנחנו מוציאים כסף מכל כך הרבה סיבות, ואם אנחנו רק כנים קצת עם עצמנו, הרבה מהסיבות האלה יכולות להתגבר על איך שאנחנו מרגישים כרגע. וכאן זה נהיה קצת מסוכן – ויכול להוביל אותנו להוצאות יתר.

 

להלן חמישה אשמים עיקריים שיש להיזהר מהם כשמדובר בהוצאת כסף:

 

  1. מדיה חברתית

אהה, מדיה חברתית. אני שונא לאהוב ואוהב לשנוא מדיה חברתית. תאר לעצמך את זה: זה יום שבת בבוקר, ולפני שאתה מבין את זה, אתה גולל דרך עדכון המדיה החברתית שלך כדי להתעדכן במה שהחברים שלך עוסקים. לא שני החלקות פנימה, אתה הופגז במודעות של מישהו ובקימונו החדש ומשנה את החיים. ולפני שהרגליים שלך אפילו פוגעות ברצפה, הוצאת 30 דולר, והחיים מרגישים שלמים. . . לעת עתה.

 

אם אתה כנה, כנראה שלא היית צריך לעבוד קשה מדי בכדי לדמיין את התרחיש הזה כי עשית זאת הבוקר. בואו נודה בזה: כולנו רוצים את מה שאין לנו. ואנחנו רוצים את זה כי אנחנו חושבים שזה ישפר את החיים כל כך הרבה יותר.

 

אך המדיה החברתית הופכת את משחק ההשוואה לאינטנסיבי עוד יותר. הפוסט של חברך על הספה החדשה לגמרי עם כריות השלכת המושלמות האלה גורם לספה שלך להיראות כאילו הרמת אותה בצד הדרך. והפוסט הפופולרי של הבלוגרית על אתר הנופש המדהים והכל כללי אליו נסעה גורם לחופשה המשפחתית האחרונה שלך להיראות כמו טיול עלוב ליריד הממלכתי. ישנם גם פוסטים עם הנחות וקופונים למשל לKSP.

 

  1. לא עוקב אחר ההוצאות שלך

לא משנה כמה גדולה (או קטנה) ההכנסה שלך – אם אתה לא עוקב אחר ההוצאות שלך, לעולם לא תהיה בשליטה על הכסף שלך. למעשה, תמיד תרגיש שהכסף שלך הוא הבעלים שלך.

 

  1. קניות כדי להרגיש טוב יותר

יש אנשים שאוהבים להתבדח על הוצאות כסף כמו שופאהוליק, אבל הוצאה כפייתית, המכונה גם טיפול קמעונאי, היא דבר אמיתי.

 

עבור רובנו, הבעיה היא להוציא כסף על דחף רק בגלל שאנחנו רוצים את זה עכשיו. אנו רואים משהו וקונים אותו לפני שנחשוב מה יש בחשבון הצ'קים (או לפני שנבחן את היעדים הכספיים שלנו, לצורך העניין). סיפוק מיידי הוא לא כל מה שהוא מפוצץ להיות. זה לא ממש גורם לך להרגיש טוב יותר. . . במיוחד כשאתה רואה את חשבון הבנק שלך מתכווץ לנגד עיניך.

 

  1. חוסר מודעות עצמית

אם הייתי צריך לבחור דבר אחד שעשה את ההבדל בחשיבה שלי סביב כסף, זה השגת מודעות עצמית. אם לא אמשיך ללמוד על עצמי ולהיות מודע לנטיות הכסף שלי (אני קורא להן הוצאות), יהיה קל מדי להרגל ישן או ל"קל "לצאת לזחול ולהרוס את ההתקדמות שלי.

 

זכית להכיר את עצמך מספיק טוב כדי לדעת ממה תתפתה וממה להגן. האם אתה מחובר באופן טבעי להיות בזבזני או חוסך? האם אתה חנון או רוח חופשית? האם אתה מעריך בטיחות או מעמד? היכנס לחידון החינמי שלי כדי לגלות מדוע אתה מתמודד עם הכסף כפי שאתה עושה ולמד כיצד לשבור הרגלי כסף רעים לטובה.

 

  1. תשלום עם פלסטיק

אולי לא שמתם לב, אבל כנראה שאתם מוציאים יותר כשמשלמים עם פלסטיק, בין אם זה כרטיס אשראי (מי לא אוהב לקנות בכסף של מישהו אחר?) או כרטיס חיוב. חשוב על זה: כשאתה עושה קניות עם פלסטיק, קל להוציא יותר כי אתה לא רואה פיזית את הכסף עוזב את היד שלך.

 

אבל כשאתה מוציא במזומן אתה מרגיש את זה. אתה מרגיש ששטרות ירוקים פריכים (או מרופדים) עוזבים את היד שלך וזה כואב. משהו בתוכך מתכווץ. רגעים ספורים לפני כן היה לך כסף – ועכשיו? אתה לא. לכן, בפעם הבאה שתבצע רכישה, שלם במזומן, ותראה בדיוק למה אני מתכוון.

 

הנה החדשות הטובות: תוכלו להתגבר על הרגלי ההוצאה הללו עם מעט תכנון, מודעות עצמית וחשיבה לטווח ארוך.