You are currently viewing הסכם מייסדים לדוגמא – כך תעשו את זה נכון

הסכם מייסדים לדוגמא – כך תעשו את זה נכון

הרבה מהדור הצעיר של ימינו בוחר ליצור לעצמו את מסלול החיים והקריירה בו הוא מעוניין, ומתעקש לייצר לעצמו דרך עצמאית. יזמים רבים בוחרים לא רק לחלום את הרעיונות שלהם, אלא גם להגשים אותם, ולהקים סטארטאפ עצמאי. אם גם אתם מוצאים את עצמכם לקראת הקמה של סטארטאפ, כדאי מאוד שתכירו כבר בשלב הזה את ההסכם המכונה הסכם מייסדים. מה זה ואיפה אפשר למצוא הסכם מייסדים לדוגמא אתם ודאי שואלים את עצמכם? את כל הפרטים תוכלו למצוא במאמר.

 

כל מה שחשוב לדעת לפני שחותמים על הסכם שכזה

הסכם מייסדים הוא למעשה חוזה משפטי שנחתם בין השותפים שאחראים להקמת החברה מרצון והסכמה, והוא מכיל את היסודות של דרכי העבודה המשותפים, כמו גם את הזכויות והחובות של כל אחד אשר לוקח חלק בתהליך ההקמה. אין ספק שאם החלטתם להפוך לשותפים עסקיים ולהקים יחד חברה, אתם ודאי משדרים על אותו הגל ויש לכם מטרות משותפות. יחד עם זאת תחילת הדרך המשותפת שלכם יחד, לצד כל ההתרגשות, חייבת להיות מעוגנת בהסכם תחת ההסכמה על כל הפרטים החשובים של ניהול החברה אותה אתם עתידים לבנות.

אז אחרי שהבנו מה החשיבות של הסכם מייסדים לדוגמא, כעת נוכל להכנס לעובי הקורה, ולבחון אילו פרמטרים חשוב שתכללו בתוך ההסכם. תחומי העיסוק העיקריים של הסכם מייסדים באים לידי ביטוי קודם כל ולפני הכל בתחום הניהולי. בתוך ההסכם יהיו מעוגנים פרטים כמו: מה היא הזכות להביע דעה ולמי היא ניתנת, איך תוכלו לקחת החלטות חשובות כצוות, מה הם הפרמטרים המקובלים על כל הצדדים בתהליך ניהול החברה לטווח הארוך, וכמובן פרמטרים שונים שיכולים לאפשר לכם לבצע עסקאות רכישה ומכירה של החברה.

למעשה, תפקידו של הסכם מייסדים לדוגמא הוא מינוי של חברי הדירקטוריון, ביצוע חלוקה מסודרת של המניות, והקניית זכויות חתימה שונות לכל אחד מהיזמים אשר נחשבים חלק מהשותפות המקורית. נוסף על כך, אחד החלקים החשובים ביותר בהסכם הוא החלק שקובע את מנגנון חלוקת המניות ונכסי החברה במקרה של פירוק החברה או עזיבת אחד השותפים. גם אם הכל נראה לכם זורם וחיובי, אל תוותרו על החלק הזה, הוא יכול לחסוך לכם לא מעט כאבי ראש בהמשך הדרך.

מתי לחתום על ההסכם? באופן עקרוני רצוי לעשות את כל המאמצים על מנת לחתום על הסכם מייסדים כבר בשלבים הראשונים לקיומו של הרעיון העסקית, כדי למנוע אי הסכמות לאורך הדרך שיכולות להקשות על השגת המטרות.

 

הסכם מייסדים לדוגמא, איפה ואיך?

הסכם מייסדים לדוגמא תוכלו למצוא בחינם להורדה בלא מעט מקומות ברשת. יחד עם זאת, ישנם פרמטרים שחשוב מאוד להקפיד עליהם, ורצוי לאפשר לאיש מקצוע להתערב ולתקן את ההסכם הסטנדרטי על פי הצורך האישי של החברה שלכם.

כל הקמה של עסק היא מרגשת, אך לצד זאת לא ניתן לצפות מה ילד יום, על אחת כמה וכמה אם יש קבוצת שותפים המייסדת את החברה, ועל כן רצוי לא לדחות את מועד עריכת המסמך על מנת להגן על הזכויות של כל אחד מהיזמים.הסכם זה יכול להבטיח שתתמודדו עם כל אתגר בדרך על הצד הטוב ביותר.